foto strand en duinen in Theehuis Veldheim op Begraafplaats Rhijnhof in Leiden

Fototentoonstelling Theehuis Veldheim

Leidse Amateur Fotografen Vereniging

Elke zes weken is er een nieuwe fototentoonstelling in Theehuis Veldheim met werk van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging.

Strand en Duinen

In juli/augustus 2022 is het thema Strand en Duinen. Duin en strand zijn niet alleen recreatiegebied. Er is langs de kust ook veel natuur te zien. Op het strand kan je vaak genieten van prachtige luchten. Deze zijn zeer fotogeniek, vooral omdat men vanaf het strand de volledige horizon ziet. De getijden en de golven creëren mooie patronen in het zand. De stroming van het water kan worden vastgelegd met een lange sluitertijd. Wat meer landinwaarts, weg van de met helmgras begroeide kuststrook, hebben de duinen een heel andere begroeiing, die in bepaalde delen van het jaar mooi groen kan zijn. Ook de kleine parelmoervlinder voelt zich hier thuis. Deze drinkt van de nectar van een duinviooltje.

De makers

De foto´s zijn gemaakt door leden van de werkgroep natuur en landschap van de LAFV.
Deelnemende fotografen: Hilde van Dijk, Roberto Donadio, Paula van Ommen, Wout van der Slikke, Boudewijn Swanenburg en Jowan Zonneveld.

Verdrietig nieuws

Tijdens het voorbereiden van deze presentatie bereikte ons het verdrietige bericht dat Roberto Donadio plotseling is overleden. We wensen de nabestaanden sterkte toe.