foto van duinlandschap

Fototentoonstelling ‘Duinen’ in Theehuis Veldheim

In de maanden januari-februari 2024 is de tentoonstelling ‘Duinen’ te zien in Theehuis Veldheim. De foto’s zijn gemaakt door leden van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging.

Duinen 

Het dichtbij Leiden liggende duingebied is voor natuur- en landschapsfotografen een bron van inspiratie. De leden van de werkgroep Natuur en Landschap van de LAFV hebben gezamenlijk gefotografeerd in het gebied de Zilk, onderdeel van de Amsterdamse waterleidingduinen.

Ook elders in de duinen is er op individuele titel gefotografeerd. Eén fotograaf toont een foto van een gebied in Frankrijk dat herstellende is van een duinbrand.

Bij landschapsfoto’s gaat het steeds om de keuze voor een opvallend detail of juist voor een wijder overzicht. Veel voorkomende dieren vormen ook een geliefd onderwerp. Bij veel wind kan de stroming van stuifzand worden vastgelegd. Sommige foto’s hebben een speciale nabewerking gehad, zoals het omzetten naar zwart-wit om de tegenstelling tussen licht en donker te benadrukken.

Deelnemende fotografen

Deelnemende fotografen: Martine de Clercq, Paula van Ommen, Helene Roelofs, Wout van der Slikke, Boudewijn Swanenburg, Ton van der Valk en Jowan Zonneveld.

De uitgelichte foto is van Wout van der Slikke.

Meer over natuur op Rhijnhof: https://rhijnhof.nl/natuur/