Laden Evenementen

« Alle evenementen

Wandelen met Koen van Zoest – Herfst

7 oktober - 13:30 - 15:00

foto van cyclaam op begraafplaats Rhijnhof

Zaterdagmiddag 7 oktober van 13.30 tot 15.00 uur is er weer een seizoenwandeling op Begraafplaats Rhijnhof. De aandacht gaat vooral uit naar de beginnende herfst.

Buitenplaats Rhijnhof

Rhijnhof is het hele jaar een bijzondere plek om naar planten te kijken. Tot begin 20e eeuw was het een buitenplaats die in Engelse landschapsstijl was aangelegd. Hiervan is een deel bewaard gebleven zoals de waterpartij en de slingerende paden in het centrale deel. Daar staan nog bomen die de aanleg van de begraafplaats hebben meegemaakt. Sindsdien zijn veel bomen aangeplant, in vele soorten. De oudste daarvan zijn ook alweer ruim 100 jaar!

Herfst op Rhijnhof

Een wandeling over Rhijnhof is in elk seizoen de moeite waard om te genieten van de grote verscheidenheid aan planten. Nu de herfst begonnen is zijn van veel soorten al de vruchten en zaden te vinden. Van wilde planten als fijnstraal en leeuwentand, maar ook van bomen als eik en slaapboom. Gelukkig is de zomer niet helemaal vergeten: er zijn nog steeds bloeiende planten te vinden. Daar profiteren de insecten op allerlei manieren volop van, ook als voorbereiding op de winter.

Natuurbeleving met Koen

Koen van Zoest is een plantenkenner en weet vooral veel van wilde planten. Hij komt graag op Rhijnhof om de plantengroei te volgen. Hij zal die kennis vast en zeker met u delen, maar zijn focus is breder en ligt vooral op de natuurbeleving. De natuur biedt ruimte voor ontdekkingen, omdat er altijd iets gebeurt. Ieder seizoen en weertype geeft een andere beleving. Je kunt al je zintuigen gebruiken: voelen, horen, zien, ruiken en proeven. En voor alles geeft de natuur een gevoel van rust.

Aanmelden en ontvangst

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via n.zemering@rhijnhof.nl of 071-532 06 09 / menukeuze 2. Doe dit uiterlijk vrijdag 6 oktober 12.00 uur. U krijgt een bevestiging van deelname. De wandeling is gratis. Ontvangst is bij het Theehuis, meteen rechts van de ingang. Na de wandeling kan daar nog even nagepraat worden.

Foto

Bloeiende cyclaam op Rhijnhof, hopelijk in oktober nog in bloei!

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
13:30 - 15:00

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
13:30 - 15:00