Laden Evenementen

« Alle evenementen

Rhijnhof onderdeel van Kunstroute Leiden 2022

24 september - 11:00 - 25 september - 17:00

Detail van glasmonument Scherven op Rhijnhof Leiden

Rhijnhof doet mee aan de Kunstroute Leiden in het weekeinde van 24 en 25 september 2022. Zaterdag om 12.00 uur wordt op het voorplein een nieuw monumentaal beeld van Hanneke de Munck onthuld. Denk je mee over een nieuwe naam? Je kan wandelen op eigen gelegenheid met een routekaart en zaterdag om ca. 12.15 uur een rondleiding.

Veel kunst op Rhijnhof

Rhijnhof is door de jaren heen keer op keer uitgebreid. Bij de inrichting van die uitbreidingen is veel zorg besteed aan de landschappelijke vormgeving en aan de architectuur van de bouwwerken, zoals de urnenmuren, het poortgebouw en het theehuis. Verspreid over het terrein staat bovendien een aanzienlijk aantal kunstwerken. Kunst voegt een extra dimensie toe aan Rhijnhof als Gedenkpark. Elk kunstwerk heeft zijn eigen betekenis en functie. Zo zijn sommige kunstwerken ook gedenkmonument, waarop nabestaanden de naam van een overledene kunnen aanbrengen. De locatie van het kunstwerk is belangrijk voor de beleving en is met zorg gekozen.

Beelden in Leiden

Op Rhijnhof staan tijdelijk ook twee beelden vanuit ‘Beelden in Leiden’, de jaarlijkse beeldententoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht: het beeldhouwwerk ‘Memento’ van Josua Wechsler (Memento) en een maquette voor een installatie van Lisa Sebestikova voor het Stadhuis van Leiden . Speciaal voor de Kunstroute zijn deze kunstwerken nog tot eind september op Rhijnhof te zien.

Nieuw beeld: denk mee over een naam

Er komt een nieuw monumentaal beeld van Hanneke de Munck op het voorplein. Het beeld zal zaterdag om 12.00 uur worden onthuld. Bezoekers kunnen een suggestie doen voor een naam voor het beeld.

Begeleide rondwandeling zaterdag 12.15 uur

Na de onthulling is er aansluitend een wandeling met de directeur (kunsthistoricus) en de bomenkenner van de begraafplaats. We lopen de route langs de kunstwerken. En passant komt u ook veel te weten over de natuur op Rhijnhof, de eeuwenoude historie van de buitenplaats en van een aantal markante personen die op Rhijnhof begraven zijn. Als afsluiting kunt u in het Theehuis nog een versnapering gebruiken (op eigen kosten).

Start en folders

Bezoekers kunnen bij Theehuis Veldheim (meteen rechts van de ingang) een hand-out en diverse folders en boekjes ophalen. Aan de hand van een plattegrond kan men individueel de ‘Kunstroute Rhijnhof’ wandelen. De begraafplaats en het theehuis zijn geopend van 11.00-17.00 uur.

Zie ook: Website van de Kunstroute

Gegevens

Begin:
24 september - 11:00
Einde:
25 september - 17:00
Evenement Tags:

Locatie

Begraafplaats Rhijnhof
Laan te Rhijnhof 4
Leiden, Nederland 2332 HZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+317153206009

Gegevens

Begin:
24 september - 11:00
Einde:
25 september - 17:00
Evenement Tags:

Locatie

Begraafplaats Rhijnhof
Laan te Rhijnhof 4
Leiden, Nederland 2332 HZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+317153206009