Crematorium Rhijnhof

Op het terrein van begraafplaats Rhijnhof bevindt zich het centraal gelegen Crematorium Rhijnhof dat eigendom is van Coöperatie Dela. Begraafplaats en crematorium werken nauw samen. De aula’s en koffiekamers van het crematorium kunnen gebruikt worden voor een afscheidsplechtigheid en het condoleren bij een begrafenis. Boekingen voor een begrafenis of een crematie vinden plaats bij één loket en worden zodoende goed op elkaar afgestemd. Zowel bij een crematie als bij een begrafenis kan gebruik worden gemaakt van de rouwsteiger of de buitenaula.

Wat gebeurt er met de as?
Dertig dagen na de crematie kunt u over de as van uw dierbare beschikken. Van Dela ontvangt u een askeuzeformulier. Daarop staan ook de mogelijkheden voor asbestemming op Rhijnhof. Kruis alstublieft uw voorkeur aan en retourneer het askeuzeformulier met de antwoordenvelop. Er kan enige tijd overheen gaan, maar zodra onze administratie de benodigde officiële papieren van het crematorium heeft ontvangen, nemen wij meteen contact met u op. Samen maken we dan een afspraak voor de door u gewenste asbestemming.

Asbestemmingen en asverstrooien op Rhijnhof
Veel nabestaanden kiezen voor een eigen plek op Rhijnhof om de as bij te zetten. Bijvoorbeeld in de voor Nederland unieke urnenwand, waar u een eigen urnennis kunt uitzoeken. Of in een urnengraf in een urnentuin of op een boomplaats onder een van de prachtige bomen op de begraafplaats.

Heeft u een eigen familiegraf dan zijn er meerdere mogelijkheden. In het graf kan ook een asbus worden bijgezet. Of er kan een sierurn óp het graf worden geplaatst. Ook kan (een gedeelte van) de as op het familiegraf worden verstrooid. Zo kunnen twee overledenen, waarvan de een begraven en de ander gecremeerd wil worden, toch samen in één graf.

Wilt u de as verstrooien dan zijn daar op begraafplaats Rhijnhof ook meerdere mogelijkheden voor. Zie daarvoor onze Tarieven asbestemming 2023 met informatie. De actuele tarieven kunt u downloaden op de pagina downloads en links.

In het Poortgebouw van de begraafplaats vindt u de Gedenkwinkel van begraafplaats Rhijnhof. We hebben een collectie kwalitatief hoogwaardige sierurnen voor buiten. Ze zijn gegarandeerd jarenlang bestand tegen weer en wind. Als u een sierurn heeft aangeschaft in de Gedenkwinkel, dan zorgen wij ervoor dat de as in de sierurn wordt geplaatst en dat de urn waterdicht wordt afgesloten. Er zijn urnen voor het bewaren van de as van een of van twee overledenen.

Gedenkplaatje na algemene asverstrooiing
Na een crematie in crematorium Rhijnhof kunnen nabestaanden kiezen voor een algemene anonieme asverstrooiing op de begraafplaats. Eén keer per maand ontvangen onze medewerkers de as van het crematorium. Zij verstrooien de as van meerdere overledenen tegelijk zorgvuldig en piëteitsvol in het daarvoor bestemde strooiveld. Nabestaanden kunnen een naamplaatje laten aanbrengen op de Gedenkwand, Gedenkboom of Herinneringszuil.