Begraven

Begraven op Rhijnhof
Rhijnhof kent verschillende sfeergebieden: van de oude Buitenplaats tot het nieuwere Mien Ruys gedeelte en het nog recentere Veldheim. Gedeelten van het terrein zijn katholiek gewijd of speciaal ingericht voor islamitisch begraven. Voor kindergraven zijn aparte hofjes aangelegd.

Rhijnhof kent particuliere graven en algemene graven. Nabestaanden die kiezen voor een particulier graf kunnen zelf een plek uitzoeken. De algemene graven zijn keldergraven en worden op volgorde van overlijden uitgegeven.

Voor een impressie kunt u De Seizoenen van Rhijnhof bekijken.

Grafloop en ceremonie aan het graf
Samen met de uitvaartleider begeleidt een medewerker/voorloper van Rhijnhof de grafloop en de ceremonie aan het graf. De voorloper wacht de stoet op bij de entreepoort en kan indien u dat wenst de klokken laten luiden. Vervolgens vindt er een afscheidsplechtigheid plaats in een van de aula’s of wordt de overledene direct naar het graf begeleid.

U kunt de kist zelf dragen of dit laten doen door professionele dragers. U kunt ook gebruik maken van onze rijdende baar. Mocht er nog gesproken worden bij het graf, dan zorgen wij dat de geluidsinstallatie klaar staat. Vervolgens kunt u kiezen of u de kist al dan niet wilt laten dalen. Ook andere persoonlijke invullingen zijn bespreekbaar, zoals het plaatsen van een tent of live muziek.

In het begraaftarief is een plechtigheid van maximaal 20 minuten rondom het graf inbegrepen. Het is mogelijk om extra tijd te reserveren. Uw wensen worden voorafgaande aan de begrafenis via uw uitvaartbegeleider besproken en vastgelegd.

Buitenaula en rouwsteiger
Wilt u een bijzonder afscheid, dan kan dat bij goed weer in onze buitenaula op het ceremonieveld aan de rand van de historische vijver. In overleg kan ook een andere locatie gekozen worden.

Rhijnhof is ook per water bereikbaar, zodat u samen met de overledene per uitvaartboot naar de begraafplaats kunt varen. U meert dan aan bij onze rouwsteiger aan de Rijn. De rouwstoet betreedt de begraafplaats vervolgens via de oorspronkelijke ingang aan de Oude Rhijnhofweg.

Tarieven
De kosten voor begraven op Rhijnhof bestaan uit:

  1. begraafkosten voor het openen en sluiten van het graf, het registreren van het graf en het begeleiden van de begrafenis;
  2. kosten voor het gebruik van een algemeen graf of het recht op een particulier graf;
  3. onderhoudskosten (bij een particulier graf).

De actuele tarieven voor begraven kunt u downloaden op de pagina downloads en links.