Asverstrooiing

Ondergronds verstrooien op de verstrooilaan
Voor het verstrooien van as heeft Rhijnhof een verstrooilaan waar u de as kunt verstrooien met de unieke Leidse Verstrooischaal. U kunt de as rechtstreeks vanuit de asbus in de schaal strooien. De as wordt meteen in de aarde opgenomen. U hoeft niet te bukken en er is geen risico van het verwaaien van as door de wind. Ook wordt u niet geconfronteerd met de as van andere overledenen. Zo kunt u de as van een dierbare op een waardige wijze een laatste rustplaats geven. Na de verstrooiing kunt u in alle rust nog even samenzijn in de ceremonietent of op het Mien Ruysplein. Dit is in het tarief inbegrepen. U kunt zelf consumpties meenemen of iets ’to-go’ bestellen bij Theehuis Veldheim.

Verstrooien op de strooivelden
Rhijnhof heeft diverse strooivelden waar de as bovengronds verstrooid kan worden met behulp van een speciale asverstrooier.

Verstrooien op een eigen (urnen)graf
As kan ook verstrooid worden op of in een familiegraf of een eigen urnengraf.

Overdracht van de as
Als de overledene gecremeerd is in crematorium Rhijnhof dan wordt de overdracht van de as intern geregeld. Heeft de crematie elders plaatsgevonden, dan nemen wij contact met u op over het overbrengen van de as.

Gedenkboom en Herinneringszuil
Op de verstrooilaan staat een gedenkboom. Aan de takken kunnen blaadjes worden bevestigd met naam en geboorte- en sterfdatum van de overledene. Op de achterkant is ruimte voor een dierbare tekst. Op de andere strooivelden staat een herinneringszuil voor naamplaatjes.

Een beetje as mee naar huis
Veel nabestaanden kiezen ervoor om een beetje as mee naar huis te nemen in een knuffelkeitje, een schelpje, een tulpje, een hartje etc. In onze Gedenkwinkel tonen we u graag ons assortiment aan mini-urntjes en ook onze Gedenkvlinder voor buiten in de tuin of voor binnen.