Asbijzetting en tarieven

Na een crematie blijft de as dertig dagen in het crematorium of het nu op Rhijnhof is of in een ander crematorium in Nederland. Na die dertig dagen kan de opdrachtgever van de crematie over de as beschikken en een keuze maken uit de asbestemmingsmogelijkheden. Veel nabestaanden kiezen voor een eigen plek op Rhijnhof om de as bij te zetten. Bijvoorbeeld in de voor Nederland unieke urnenwand, waar u een eigen urnennis kunt uitzoeken. Of in een urnengraf of urnenzuil in het Leidse Hof, het Bloemen Hof, het Vlinderhof of het Zwanen Hof. Op Rhijnhof kunt u ook een eigen urnengraf uitzoeken onder een van de prachtige bomen op het oude gedeelte Buitenplaats. In of op een eigen particulier urnengraf kan ook as worden verstrooid.

Heeft u een eigen familiegraf dan kan de urn in het graf worden bijgezet of óp het graf worden geplaatst. Ook kan (een deel van) de as op het graf worden verstrooid. Zo kunnen twee overledenen, waarvan de een begraven en de ander gecremeerd wil worden, toch samen in één graf.

Voor het verstrooien van as heeft Rhijnhof een Verstrooilaan waar u de as kunt verstrooien met de unieke Leidse Verstrooilaan.

De actuele tarieven voor onze asbestemmingen kunt u downloaden op de pagina downloads en links.

Askeuze na een crematie in Crematorium Rhijnhof
Op het terrein van begraafplaats Rhijnhof bevindt zich het Crematorium Rhijnhof van Coöperatie Dela. Ongeveer een week of drie na de crematie ontvangt de opdrachtgever van de crematie van Dela een askeuzeformulier. Daarop staan ook de mogelijkheden voor asbestemming op de begraafplaats. Kruis uw voorkeur aan en retourneer het askeuzeformulier met de antwoordenvelop aan Dela.

Er kan enige tijd overheen gaan, maar zodra onze administratie de benodigde officiële papieren van het crematorium heeft ontvangen, nemen wij meteen contact met u op. Samen maken we dan een afspraak voor de door u gewenste asbestemming en wij zorgen ervoor dat de as opgehaald wordt bij het crematorium. Wilt u van tevoren al wat meer informatie of een rondleiding langs de asbestemmingen op Rhijnhof, neem dan a.u.b. contact met ons op voor een afspraak.