Algemeen

Gedenkpark voor iedereen
Met een oppervlakte van bijna 12 hectare is Rhijnhof een groene oase in de stad. De serene waterpartijen en de grote diversiteit aan flora en fauna hebben in elk jaargetijde een eigen charme. Rhijnhof is een prachtig gedenkpark waar mensen van alle culturen en religies hun dierbaren kunnen begraven of de as van overledenen kunnen verstrooien of bijzetten.

Rhijnhof is een algemene begraafplaats. Iedereen is welkom. Gedeelten van het terrein zijn katholiek gewijd of speciaal ingericht voor islamitisch begraven. Voor kindergraven zijn aparte hofjes aangelegd

Sfeergebieden
Rhijnhof heeft verschillende sfeergebieden. Van het oude gedeelte Buitenplaats tot de nieuwere Tuin van Mien Ruys en het nog recentere Veldheim. U kunt zelf een plekje kiezen voor een particulier graf. Ook is er een scala aan mogelijkheden voor het bijzetten van urnen. Bijvoorbeeld in een van de slingerende urnenwanden, in een urnentuin of in uw eigen familiegraf. Voor het verstrooien van as heeft Rhijnhof individuele strooiplekjes en algemene strooiweides en -kelders.

Persoonlijke keuzes, buitenaula en rouwsteiger
De medewerkers van Rhijnhof staan in een lange traditie van persoonlijke aandacht en denken graag mee over de invulling van individuele wensen. Zo heeft Rhijnhof een ceremonieveld met een buitenaula voor een afscheid in de open lucht. Al dan niet met vuurschalen.

Ook heeft Rhijnhof een eigen rouwsteiger voor aankomst van een rouwstoet over water. Of misschien begeleidt u de overledene liever lopend naar Rhijnhof vanaf een nabijgelegen afscheidslocatie via de oude ingang aan de Rhijnhofweg? Of wilt u een intieme uitvaartpicknick organiseren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Schroom niet om uw vragen te stellen, want er kan en mag veel. U kunt contact met ons opnemen via 071-532 06 09 / keuzemenu 2 of info@rhijnhof.nl.

Afscheid nemen en condoleren
Op het terrein van gedenkpark Rhijnhof is ook het crematorium Rhijnhof/Dela gevestigd. In het optimaal geoutilleerde complex kunnen uitvaartplechtigheden en condoleances plaatsvinden. Er zijn twee koffiekamers en twee aula’s: de Jan Steen Aula heeft 125 zitplaatsen en 100 staanplaatsen; de Boerhaave Aula heeft 75 zitplaatsen en 25 staanplaatsen.

Daarnaast is er nog een huiskamer voor een informeel afscheid in intieme kring met maximaal 15 personen. Met HD-camera’s kunnen in de beide aula’s beeldopnames gemaakt worden. De plechtigheid is ook goed te volgen door mensen met een gehoorapparaat. Er is keuze uit een uitgebreid assortiment aan consumpties.

Boekingen voor een begrafenis en het reserveren van een aula en/of koffiekamer vinden plaats bij één loket en worden zodoende goed op elkaar afgestemd. U kunt daarvoor bellen met 040-262 49 00.

Gedenkmomenten en activiteiten
Gedurende het jaar zijn er diverse gemeenschappelijke gedenkmomenten, zoals de Lichtjesavond en het Midzomeravondconcert. In onze Agenda houden wij u daarvan op de hoogte. Regelmatig zijn er natuur-of kunstwandelingen. Elke zes weken komen lotgenoten bij elkaar in Theehuis Veldheim voor het Nabestaandencafé.