Online Nabestaandencafé

In deze vreemde en voor veel nabestaanden moeilijke tijd organiseert het Nabestaandencafé op zondag 7 juni een online bijeenkomst. Vanwege de coronamaatregelen kan het café niet fysiek in Theehuis Veldheim plaatsvinden. Daarom is er op 7 juni a.s. een online mogelijkheid om elkaar toch te ontmoeten o.l.v. vaste gastvrouw Esther Zwartepoorte. De bijeenkomst is interactief en deelnemers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen en het thema samen te bespreken.

Het thema is:

Hoe gaat het met je?

We leven in een onzekere en voor velen eenzame tijd, bezoek is niet of maar beperkt mogelijk. Mensen in de rouw ervaren veel gevoelens en emoties. Naast het missen van je geliefde dierbare, mis je ook een arm om je heen. En hoe is het als je in deze tijd van iemand afscheid moet nemen? Kon je daarin nog nabij zijn? Wat betekent dat voor je rouw?

Om de beslotenheid van de online bijeenkomst te waarborgen is vooraf aanmelden vereist. Dit kan per mail via info@nabestaandencafeleiden.nl o.v.v. naam, mailadres en telefoonnummer. Deelnemers die zich hebben aangemeld, ontvangen een mail met een link voor toegang tot de bijeenkomst.

Vaderdag 2020

 


Zondag 21 juni a.s. is het Vaderdag. De begraafplaats is geopend van 11.00-17.00 uur. Het terras van Theehuis Veldheim is geopend en er zijn ook consumpties ‘to go’ verkrijgbaar. Bij een consumptie krijgt u een witte roos cadeau voor op het graf of de asbestemmingen van uw vader. Zolang de voorraad strekt.

Kracht van Poëzie bij rouw met gedichten en muziek

We houden deze middag op een mooie, ruime plek op de begraafplaats waar we in de open lucht op gepaste afstand van elkaar kunnen zitten. Anne Remijn (praktijk Eb en Vloed) draagt gedichten voor uit haar nieuwe bundel. Dit wordt afgewisseld met muziek van cellist Ruud Meester.
In verband met de Coronacrisis is VOORAF AANMELDEN VERPLICHT. Aanmelden kan via een mailtje naar info@nabestaandencafeleiden.nl
U ontvangt een bevestigingsmail terug met toegangsbewijs. Bij slecht weer kiezen we voor een andere veilige vorm.

Lichtjesavond

Zaterdag 7 november 2020 is het Lichtjesavond. Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaarsje branden als herinnering aan uw dierbare overledene. Bij de ingang staan wij voor u klaar met een lichtje voor op het graf of in de urnenwand. Voor nabestaanden van overledenen die elders zijn begraven of verstrooid is er een algemene gedenkplek om het kaarsje te plaatsen.

De begraafplaats is sfeervol verlicht met fakkels en vuurpotten. Wie wat minder goed ter been is, vervoeren wij graag in onze elektrokar (vertrekpunt bij Theehuis Veldheim). Op de begraafplaats klinkt muziek en in het centrale gebouw serveren wij voor u een warm drankje en een hapje. U hoeft zich niet aan te melden.