Tentoonstelling Fotografische Fruitmand in Theehuis Veldheim op Begraafplaats Rhijnhof in Leiden

Fototentoonstelling Fotografische Fruitmand

In Theehuis Veldheim hangen foto’s van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging rondom het thema Fotografische Fruitmand. Terwijl wij het afgelopen half jaar in een gedeeltelijke lockdown zaten, groeide de natuur lustig door. Dankzij het zonnige weer en zonder de mens als storende factor leken bloemen en planten, bomen en struiken te floreren als nooit tevoren. Daar plukken we nu de vruchten van. Ook de LAFV heeft de oogst binnengehaald en hiervan een fotografische fruitmand samengesteld.

Vruchten hebben van nature een grote aantrekkingskracht. Met hun geur en kleur bieden ze zich op een presenteerblaadje aan aan vogels en andere dieren. Ook voor fotografen vormen ze een aantrekkelijk object, niet alleen vanwege hun kleur, maar ook vanwege hun vaak bijzondere vorm. Bovendien wordt aan vruchten veelal een zinnebeeldige betekenis gehecht, zoals overvloed of vergankelijkheid.

De foto’s in deze expositie tonen vruchten die in hun volle glorie aan de boom hangen of op het punt staan om verorberd te worden. Op andere foto’s zijn de vruchten geplukt en door de fotograaf tot een stilleven gearrangeerd. Maar let op, je kunt niet zomaar overal je tanden in zetten …

Deelnemende fotografen

 

Helene Roelofs, Jowan Zonneveld, Yu Hua Yeh, Piet van der Star en Cynthia van der Brugge.

 

 

 

Nabestaandencafé Leiden

Nabestaandencafé thema Als de man verliest

NABESTAANDENCAFÉ

ALS DE MAN VERLIEST …

 

Rouw bij mannen: Wim van Lent en Tim Overdiek schreven er samen een boek over. Schrijver Wim van Lent (van Opleidingen Land van Rouw en Praktijk De Mannenboom) neemt u mee in dit thema. Interessant voor mannen én vrouwen, omdat het helpt te begrijpen hoe rouw voor ieder mens anders is.

LOCATIE

 

Vanwege Corona kan het Nabestaandencafé niet plaatsvinden in Theehuis Veldheim op Rhijnhof. Het Theehuis is te klein om 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen bewaren. We hebben een fantastisch alternatief gevonden bij Monuta in de Gitstraat 1 te Leiden. Daar bent u tussen 14.30 – 15.30 uur van harte welkom.

AANMELDEN

 

I.v.m. Corona willen we graag weten op hoeveel mensen we moeten rekenen. Daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk. Graag een berichtje naar info@nabestaandencafeLeiden.nl