Tentoonstelling Fotografische Fruitmand in Theehuis Veldheim op Begraafplaats Rhijnhof in Leiden

Fototentoonstelling Fotografische Fruitmand

In Theehuis Veldheim hangen foto’s van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging rondom het thema Fotografische Fruitmand. Terwijl wij het afgelopen half jaar in een gedeeltelijke lockdown zaten, groeide de natuur lustig door. Dankzij het zonnige weer en zonder de mens als storende factor leken bloemen en planten, bomen en struiken te floreren als nooit tevoren. Daar plukken we nu de vruchten van. Ook de LAFV heeft de oogst binnengehaald en hiervan een fotografische fruitmand samengesteld.

Vruchten hebben van nature een grote aantrekkingskracht. Met hun geur en kleur bieden ze zich op een presenteerblaadje aan aan vogels en andere dieren. Ook voor fotografen vormen ze een aantrekkelijk object, niet alleen vanwege hun kleur, maar ook vanwege hun vaak bijzondere vorm. Bovendien wordt aan vruchten veelal een zinnebeeldige betekenis gehecht, zoals overvloed of vergankelijkheid.

De foto’s in deze expositie tonen vruchten die in hun volle glorie aan de boom hangen of op het punt staan om verorberd te worden. Op andere foto’s zijn de vruchten geplukt en door de fotograaf tot een stilleven gearrangeerd. Maar let op, je kunt niet zomaar overal je tanden in zetten …

Deelnemende fotografen

 

Helene Roelofs, Jowan Zonneveld, Yu Hua Yeh, Piet van der Star en Cynthia van der Brugge.

 

 

 

Rouw en Depressie online bijeenkomst Nabestaandencafé

Nabestaandencafé Leiden

Zondag 24 januari van 14.30 – 15.30 uur organiseert Nabestaandencafé Leiden een online bijeenkomst voor mensen die een naaste hebben verloren. Het thema is Rouw en Depressie. Het lijkt op elkaar, maar het is niet hetzelfde. Wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten? Wanneer moet je je zorgen maken?

De bijeenkomst begint met een inleiding door Jan Hulzinga, preventiefunctionaris bij GGZ Rivierduinen. Hij heeft veel ervaring met rouwbegeleiding. Na de inleiding kunnen aanwezigen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan.

Vanwege Corona wordt de bijeenkomst online georganiseerd.

Aanmelden voor de online bijeenkomst
Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Stuur een berichtje naar info@nabestaandencafeLeiden.nl met vermelding van naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt een retour-mail met daarin een link, die toegang geeft tot de bijeenkomst.

Zie ook: nabestaandencafeleiden.nl