Speciale faciliteiten

specialefaciliteiten

Begrafenis per boot
Sinds 1998 beschikt Rhijnhof over een rouwsteiger. Bent u geïnteresseerd in bijzonder rouwvervoer met een persoonlijke invulling dan is een uitvaart per boot over de Oude Rijn een stijlvol alternatief.

Uitvaartboot
Rederij Rembrandt

specialefaciliteiten4

Urnenmuur
Rhijnhof heeft 2 unieke houten urnenmuren (ontwerp: Copijn Utrecht). Hier is ruimte voor ruim 700 sierurnen. Er zijn enkele en dubbele urnennissen. Een nis kan voor 5 of 10 jaar worden gehuurd.

specialefaciliteiten3

Gedenkmuur
Het is mogelijk om een naamplaatje van uw dierbare te bestellen voor de gedenkmuur. Deze naamplaatjes (in diverse kleuruitvoeringen) worden voor een periode van 10 jaar uigegeven. Voor de gedenkmuur staat een beeldhouwwerk van kunstenares Marianne van den Heuvel. Bezoekers kunnen op deze ‘bloementafel’ een bloemetje achterlaten.

specialefaciliteiten7

Sterretjesveld
Sinds enige jaren kan de as van foetussen worden bijgezet in een herdenkingsveldje dat het Sterretjesveld wordt genoemd. Op dit veldje staat een natuurstenen herdenkingsmonument (ontworpen door kunstenares Marianne van den Heuvel) met de tekst ‘flonker, flonker kleine ster, zo dichtbij en ook zo ver…’. Rond dit herdenkingsmonument zijn diverse natuurstenen sterren geplaatst waarop u een bloemetje kunt neerleggen.

specialefaciliteiten2

Grafwijzer
Met de Grafwijzer kunt u het graf dat u zoekt vinden. Deze is verkrijgbaar bij het kantoor van de begraafplaats. U kunt ook hier een plattegrond printen met de route naar het graf of de urnenmuur.

specialefaciliteiten5

Servicepunten
Er zijn 21 servicepunten op de begraafplaats. Hier is een watertappunt en er staan diverse tuingereedschappen zoals gieters, schepjes, harkjes en steekvazen.

Gebedstafel2 (1)‚Äč

Gebedstafel
Op het Islamitisch deel van de begraafplaats staat een gebedstafel.

Folder Islamitisch begraven (PDF)