Asverstrooiing

Voor het verstrooien van as heeft Rhijnhof een Verstrooilaan waar u de as kunt verstrooien met de unieke Leidse Verstrooilaan. U kunt de as rechtstreeks vanuit de asbus in de schaal strooien en de as wordt meteen in de aarde opgenomen. U hoeft niet te bukken en er is geen risico van het verwaaien van as door de wind. Ook wordt u niet geconfronteerd met de as van andere overledenen. Zo kunt u de as van een dierbare op een waardige wijze een laatste rustplaats geven. Na de verstrooiing kunt u in alle rust en zonder tijdslimiet gebruik maken van de Ceremonietent. Dit is in het tarief inbegrepen. Consumpties ’to-go’ kunt u afhalen bij Theehuis Veldheim.

Ook het verstrooien van as van een overledene die niet op Rhijnhof is gecremeerd en het verstrooien van as van meerdere dierbaren tegelijk is mogelijk.

Op de Verstrooilaan staat de Gedenkboom. Aan de takken kunnen blaadjes worden bevestigd met naam en geboorte- en sterfdatum van de overledene. Op de achterkant is ruimte voor een korte tekst.

Veel nabestaanden kiezen ervoor om een beetje as mee naar huis te nemen in een knuffelkeitje, een schelpje, een tulpje, een hartje etc. In onze Gedenkwinkel tonen we u graag ons assortiment aan mini-urntjes en ook onze Gedenkvlinder voor buiten in de tuin of voor binnen.

As verstooien. Hoe gaat dat?
Verstrooien van as wordt gedaan met behulp van een speciale asverstrooier. Als de overledene gecremeerd is in crematorium Rhijnhof dan wordt de overdracht van de as intern geregeld. Heeft de crematie elders plaatsgevonden, dan maken wij samen met u afspraken over het overbrengen van de as. Vervolgens zorgen we voor het vullen van de asverstrooier en begeleiden we u bij het verstrooien.