Theehuis Veldheim

Op 21 juni 2014, na afloop van het jaarlijkse Midzomerconcert openden wij ons nieuwe theehuis. Het voorziet duidelijk in een behoefte: elke dag komen er bezoekers van de begraafplaats om met elkaar na te praten en rustig een kopje koffie of thee te drinken. Maar er gebeurt meer…

m-middelSommige mensen komen al jaren bijna elke dag naar Rhijnhof om het graf van hun dierbaren te verzorgen. Voor hen is het theehuis een vaste ontmoetingsplek. Bezoekers vinden er behalve een hapje en een drankje de nodige interessante informatie: brochures over allerlei onderwerpen, maar ook folders voor een kunst- of natuurwandeling.

Theehuis Veldheim leent zich ook prima voor themabijeenkomsten die passen bij een begraafplaats. Zo kunnen er presentaties over de geschiedenis of de natuur van Rhijnhof worden gehouden, maar ook inleidingen die uitleg geven over begrafenisrituelen van verschillende godsdiensten.
 

Fototentoonstelling
Elke twee maanden is er een nieuwe tentoonstelling van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging. Klik hier voor de info van de huidige expositie.
 

Nabestaandencafé
Vanaf januari 2017 vindt het nabestaandencafé plaats om de zes weken op zondagmiddag. Het nabestaandencafé is bedoeld om steun te bieden aan mensen die een rouw- en verlieservaring hebben. 
Bij elke bijeenkomst wordt onder professionele begeleiding een ander thema besproken. Naast inzicht en informatie wordt ruimschoots gelegenheid geboden voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten en vrijwilligers. 

logo_nabestaandencafe 

26 februari
In gesprek: Alles wordt anders, wie ben ik zonder die ander?
Met Derk de Kok en Nelleke van der Oord
(Humanitas Rijnland)

9 april
Levensjas
Inleiding door Marian de Valk
(Uitvaartbegeleiding en auteur)

21 mei
Verlies van levenloos geboren kinderen
Inleiding door Anne Remijn
(Praktijk Eb en Vloed)

2 juli
In gesprek: Taken die op je af komen
Met Derk de Kok en aanwezige vrijwilligers

27 augustus
Rouw en depressie
Inleiding door Jan Hulzinga
(preventiefunctionaris GGZ Rivierduinen)

24 september
Mindfullness bij rouw, praktische oefeningen
Inleiding door Alleta Douwes
(psychologe bij Stichting Marente)

5 november
Wat betekent de manier van sterven voor rouw?
Inleiding door Hans van der Graaf en Jacinta van Harteveld
(Issoria)

17 december
Hoe overleef ik de feestdagen?
Inleiding door Wouter de Jonge
(Attendo Uitvaartzorg)