Expositie:
 

Paddenstoelen

Hoe de zomer ook uitpakt, daarna komt de tijd voor paddenstoelen en zwammen. Het wordt vochtiger en donkerder, de bladeren gaan vallen, ideale omstandigheden voor paddenstoelen om tevoorschijn te komen. Voor de LAFV het moment om haar mooiste paddenstoelenfoto’s te exposeren. 
Paddenstoelen lijken zich overal thuis te voelen. Tussen bladeren op de grond, op de stam van een omgevallen boom of op een stronk hout. Mede daardoor zijn ze een geliefd, maar ook lastig, onderwerp voor fotografen. Soms moet je in het half donker je camera bijna ingraven in de grond om de paddenstoel vanuit een leuk standpunt vast te leggen. Soms is het ook de moeite waard om na enkele dagen nog eens op dezelfde plek te kijken om te zien hoe de paddenstoel er in halfvergane toestand uitziet. Dat kan een beeld opleveren waarin de vergankelijkheid mooi tot verbeelding komt. Want ook de paddenstoel verdwijnt na een poosje. 
 
Deelnemende fotografen: Roberto Donadio, Hans Geluk, Wout van der Slikke, Piet van der Star, Boudewijn Swanenburg, Yu Hua Yeh. 

pers-piet-1

 

 

 

 

 

 

 

De LAFV is een enthousiaste club amateurfotografen met hart voor de stad. Opgericht in 1922, maakt zij volop deel uit van het Leidse culturele leven. De LAFV documenteert het wel en wee van de stad, maar de leden beoefenen ook de meer klassieke genres zoals portret- natuur- en architectuur-fotografie. Samen helpen we elkaar naar een hoger plan.

Wie belangstelling heeft om mee te doen kan meer informatie vinden op www.lafv.nl     facebook.com/LeidseAFV     twitter.com/lafv1922

Voor meer vragen en reacties over deze expositie: tentoonstellingen@lafv.nl